tips early pregnancy scan

hye mommies uguys mesti excited kan bila tahu dah pov pregnant? siapa kat sini yg still early pregnancy? fiza haritu dapat tahu pregnant baru 4w but time tu scan doc cakap tak nampak tapi dah mula risau then terbaca tips untuk mudah nampak time scan “tahan kencing” before pergi scan 🤣 and yahh suprise !! kantung nampak dengan sekali scan je jelas cantik kejadian nampak dia 🤧 so mommies semua bole try tips ni tauu before scan minum air banyak banyak tahan kencing baru g scan kayh 🤪

tips early pregnancy scan
11 Balas

xsemua org sama..ada yg tahan la kencing bnyk mana pun tetap susah nak tgk klu scan atas n bila scan bawah baru nmpk..tips ni ikut keadaan okey..ada ibu tahan kencing scan atas cntk ja nmpk tapi ada certain ibu lgsg xnmpk n kena scan dri bwh..org preggy lain2 keadaan semua..

sy dpt tahu lepas check upt then pegi klinik doc kira dlm 5 weeks lebih.. tp bila scan mmg nampak kantung je., janin belum nampak maybe tecik sgt. tp ape yh jelas fibroid plak ade 😣mase tu doc tekan bwh perut kuat gila sbb perut sy tebal nk bg nmpk scan tu. huhuhu senak rase.

2y ago

i scan 5w hr tu nampak kantung and can see the heartbeat. mcm blinking doc cakap

Sy terus mntak tvs 😂😅 7w haa semua nampak siap heartbeat jelas smua 😂 kalau dari atas dalah perut tebal sngat. Tahan kencing tak nmpak. Kencing pun tak nmpak 😂😂

Tahan kencing pon sampai klinik doc suh g makmal dye nak tgok upt positive ke neg . Dh buat dh hritu . Pstu bile scan xnmpk sbb bru 5weeks . Kadang ii kk ni tahpape .

2y ago

Haah servise dye xbrape ok . Ni husb suh g swasta je scan . Dh bukak buku pink nnt bru g kk . Lagipon esok nak g scan dh for 7w6d kat swasta

Sy check masa 4 weeks tp masa ni baru tahu pregnant. Doc kata klu scan pun xnampak jadi 10 weeks sy dtg balik untuk scan & terus bukak buku

saya week ke 8 baru tahu pregnant. itupun sbb mual dan sakit pinggang terlampau... lambat detect..

sy buat tips ni tp doc tu mara sy sbb sy tahan kencing & kantung xnampak jelas 😂😂

betull. mmg doc sendiri yg cakap. kalau bladder penuh lagi senang nak nampak

betul. tapi tu la tahan je la nk terkucil bila doktor scan kat perut😂

seeloknya kencing je dlu sblum masuk tu jgn ditahan better laaa hahahah

2y ago

yes. i sblm betul2 doc nak scan tu i mmg nak kencing. x expect pun nak scan. bila doc ajak scan, dia tau i baru kencing, then nampak jelas je kantung tu. masa tu i 5w.