Anak tak nak pisah dengan puting mak

Hi mummies, anak sy nak masuk 3 bulan. Dia jarang meragam tapi kalau meragam, nak tidur mesti dia hisap puting sy sampai tertido. Dah try bagi puting lain semua taknak. Ada tips tak macam mana nak pisahkan anak dari puting mak? Nak hantar taska dah dalam 4 hari lagi, takut dia meraung tak jumpa puting sy kat taska 😭 #firstbaby #firsttimemom #ingintahu #advicepls

3 Balas

pump susu ltk dlm botol. mntk org lain bagi kan susu dgn pacifier. dlm 4hari nii, awk jgn dkt dgn baby masa dia nk tidur. biar org lain bagi dia tidur. lps tu ltk kn bju yg awk dh pakai dkt dgn baby. bby ni kekdg nk ade bau ibu je. waktu lain xde mslh nk dkt dgn bby.

kalau dah sampai dia nak mengempeng puting ibu saje, maknanya dah boleh try pacifier or puting tiruan. tips dia, bagi time dia nak tidur saje n bila dia dah betul betul nak tidur tu cabut slow slow pacifier.

Hi Sis.. kalau sy.. sy bg pacifier.. Alhamdulilah menjadi.. byk pandangan pacifier xbagus.. tp bg pandangan sy.. pacifier byk bantu baby untuk tenangkan diri and tidur lebih lena.. ini cuma pandangan sy 😉