Boleh ke makan supplement?..

Hai..sy nk tanya blh ke masa pregnant mkn pil vegetables supplement dan collagen lain2 tu??...sy sedih,.suami ckp sy kurus kering kusam gelap..sy tau dan sy sedar dgn keadaan diri sy..bkn sy nak mcmni..sy mkn asyik muntah,nk make up xda selera tengok muka sendiri..rambut panjang serabai..asyik rasa nk tdo wlpn dh mmg cukup tdo..sblm ni sy tak mcmni..bdn sy jenis berisi sikit,berkulit putih,sy suka kemas diri make up cantik2..tp tak waktu pregnant.semua berubah..suami selalu ckp sy pemalas dgn suara kasar..masak,kemas rumah sy gagahkan diri wlpn xblh cium bau tumis2 goreng2..skrg kandungan sy berusia 14 mggu lbh..sy down sgt2.

1 Balas

hai. awk nk makan supplement apa2 makesure you ask you dr first. kita pregnant ni kena pentingkan baby. collagen setahu sy mmg tak elok ambik masa pregnant. jgn terpengaruh dgn seller supplement ke, seller yg takde certificate selayaknya. kita kan pregnant, hormon tak menentu. nanti dah branak, boleh laa back on track. awk jgn risau, 9bulan je wak. nanti cakap dkt suami, lain kali suruh dia je pregnant. tgk boleh tahan tak utk shari je dgn alahan, emosi unstable lagi. makan muntah ingat tak sakit ke? dah branak nanti nak awak cantik2 balik kan, mintak dia sponsor semua benda. supplement, skincare, spa and everything. kita ni berjuang nk bg dia zuriat, thats the least he can do. awk jgn stress2, kesian baby dalam perut tu. my dr cakap, kalau kita stress, sedih je time pregnant nanti baby dah keluar dia pun asyik meragam je sbb dah tbiasa dgn emosi si ibu yg tak stabil. dah kalau macam tu bila je kita nk relax nk cantik2 balik lepas branak. awk jgn fikir sgt ehh. sy pun sendu jugak pregnant ni, kusam teruk, semua part jd gelap, dah laa naik 20kg dah ni. husband pun duk pggl sy sketul bini je. tp kesah pulak, as long as my baby happy dalam perut ni, ibu akan tetap ceria walaupun ibu mampu pakai kain sarung dgn tshirt je mcm bibik sbb semua baju dah tak muat. kpd suami, awas. dah branak nanti duit anda hangus eh bini nk back on track. anak tu bg suami jaga penat2. biar dia reti. btw awk boleh try ambik supplement yg ada b complex. dia blh bantu emosi awk. ❤️