btl2 nak kepastian..

Hai..sesiapa yg pernah try ni produk??btl ker air susu akan bnyk??tgk feedback org ramai yg ckp ok..tp tau la kan klu nk untung market kena ada feedback yg elok2 je..kiranya nak try..tp nk tnya yg pernah try produk ni..jjr dri ati..ok ka x..

btl2 nak kepastian..
21 Balas

Sy prnah baca 1 artikel Masa pregnant..klu nk susu badan banyak..jga pemakanan..ibu jgn stress n niat tu penting...sbnarnya x perlukan ubat utk meriahkan susu..cukup jga pemakanan..mcm lobak putih..minum susu + cmpo kurma..minum horliks n nestum..mkn sayur hijau...tu milkbooster semulajadi...sy dah bersalin n fully bf..BBY dah masuk 2 bln lebih... alhamdullilah susu meriah..sampai bengkak2 payudara..sy pn pernah alami masaalah x de susu Masa bersalin..jgn stress aje..Makin stress makin susah susu nk kluo...sy x amalkan pn supplement utk bykkn susu..ckup dgn senarai mkn Kat atas ..dgn niat nk susukn bayi sampai 2 tahun...in syaa Allah, Allah akn permudahkan urusan ibu2...

Saya takde amalkn milk booster tapi saya just minum susu kurma farm fresh . Memang susu bnyak sgt smpai bengkk susu kkdang alhamdulillah tapi tktau la kt badan org lain menjadi ke tak sbb badan lain lain kan 😂. Tapi kalau nak cube boleh je. Jimat pun jimat huhuhu

Sy xpernah beli apa2 produk milk booster.. Cuma jaga pemakanan.. Makan mknn yg boleh bykkan susu je.. Alhamdulillah deep freezer penuh stok susu.. Jd bg sy.. Mind set, kerap pumping, mood dan pemakanan je yg penting.. Xperlu nk keluar duit mahal2 beli milk booster..

4y ago

Milk booster di pasaran tu mahal.. Tukar kpd yg murah seperti minum air halba.. Rebus air longan kering.. Mkn durian, sawi, coklat.. Ni antara yg sy makan la.. Tp mmg kene tukar2 sbb kdg dh hari2 amalkan die dh xmenjadi.. Hihi.. Pastu mmg akan ada hari2 yg susu merudum.. Lagi2 bila period..

Adk ipar prnh try.. Tp x mnjdi pn.. Mybe tgok pd bdn seseorg jgk kot.. Saya pernh try jenama dian'z vita vitamilk.. Alhamdulillah.. Menjdi.. Smpai bengkak susu.. N sye berjaya susu kn ank smpai 2 tahun 10 bulan..

Sy mkn mamom. Mmg air susu byk tp kene rajin pam. Pastu minum air masak dan minum horlicks. Mencurah2. Tp skg dh stop sbb klu pam susu masuk botol anak tak nak minum. Dia suka direct bf

Tak perlu pon booster pil2 ni. Ada makanan yg kita makan seharian tu pon da jd kilk booster tau. Awk just alert awk mkn ape, susu jd banyak. Sy pon ank 1st try & error. 😊

4y ago

Zmn skrg smua nya marketing. So as a parent kena la pndai menilai. Pernah jmpa dkt grup fb dorg ciplak Dr org then buat testimoni. Claim kata guna produk dorg. Mmg kna usaha tapi jgn smpai nnti effect pada dri sendri. Chill yea mummy😘

Utk milk booster sy minum omb je .. Air rebusan buah buahan .. Sis boleh search milk booster omb .. Sbb kita tau tu dari buah buahan kering .. Kalau produk mcm ni sy tk pasti 😁

4y ago

Oo..ok sis..tq..nti sy search..

sy pnh try , kt sy ya ,susu xbnyk ,tp cpt kn la msa pump tu ,ptt ny kiri knn 10m kn ,bila mkn tu jd 5m ja ,lps2 bila pump susu xkuar pon 😂😂

kena try n error mommy..ada yg serasi n ada yg tak ☺ lg 1 kena tgk jugak if anak g6pd ke, eczema ke, kena tgk kandungan milk booster tu 😊

Depend kat body kita jgk.. Tapi yg penting kite kne positif, niat utk susukan baby, banyakkn mnum air suam, rajin pam susu.. 😊