Bayi 1 tahun 4 bulan tidak mahu menyusu badan

Hai, Saya seorang ayah , pada 2 hari lepas anak saya sekarang berukur 1 tahun 4 bulan sekarang ni mula menunjukkan yang dia tidak gemar untuk menyusu badan daripada isteri saya , sekarang sudah masuk 2 hari dia tidak menyusu badan dan hanya minum air suam sahaja , saya dan isteri berasa risau sampaikan payudara isteri saya bengkak sebab anak tidak menyusu, apakah faktor yang menyebabkan anak saya tidak menyusu dan apakah jalan penyelesaian nya? Minta tolong sesiapa yang tahu tolong nasihatkan dan bagi cadangan yang baik supaya anak saya dapat menyusu seperti biasa

3 Balas

sebenarnya setahun ke atas susu bukan lagi keperluan utama utk baby. jadi xperlu risau pon. just keep offer je. utk mengelakkan isteri encik mengalami bengkak susu. minta isteri encik pump or marmet buat sementara waktu

setahun keatas susu bkn keperluan utama bayi lg.. fokus pd mkn dia.. bg susu x sekerap waktu dia masih bawah 1tahun.. suruh wife pam susu atau marmet.

marmet @ pam. anak tu boleh tambahkan kalsium dlm pemakanan dia. susu tak penting mana dah, mcm snacking je. lepas 2tahun takyh susu pun takpe