Menyusu badan

Baby sy tak pernah mnyusu badan sejak lahir dan skrg umurnya hampir 2 bulan. Adakah masih boleh dia untuk pandai menyusu badan? Sebab skrg sy baru sahaja sembuh dari bengkak susu dan ramai yang cakap, sy bengkak susu disebabkan anak tak pernah menyusu badan.

3 Balas

InsyaAllah boleh awak. Anak saya pun sebulan mcamtu baru pandai direct hmm memula mmg giveup tapi tetiba bagi pandai pulak. Orang kata lah kalau selalu pam tu kadang susu banyak. Sebab bila baby direct, susu tu jadi on demand baby so tu tak bengkak susu. Tapi saya pam dulu 2, jam sekali tapi skg anak pandai susu badan siang tu sy pam 3,4 jam sekali. Malam bagi susu badan direct

3mo ago

ank sy pun xpndai susu bdn. mcm xreti tangkap puting. asyik termiss je.. jd sy kne pam susu. bg melalui botol. sampai sakit tek selalu pam.

ank sye pon x pnh menyusu. sye cuma pump ltk dlm botol je. so far x pnh lgi kne bengkak susu. so alasan x pnh susu kn ank tu x valid lh. now kalau nk bgi breast feeding boleh. but kne urut otot mulut dia dulu.

bby awak dh 2 bulan and skrng baru awk sembuh dri bengkak susu??? kiranya awk dh bengkak susu selama nak dekat 2 bulan ke? sebelum ni bengkak susu awk tak pam ke?