Kurang menyusu

Hi mommies anak saya dah nak masuk 6 bulan esok hari. Dalam beberapa minggu ni dia kurang menyusu. Badan dia pun susut. Setiap 4 jam dia menyusu paling2 3oz. Risau saya. Boleh tau tak kenapa and mcm mana nak buat dia menyusu mcm biasa? #ingihintahu

3 Balas

anak sye dr 3 bln mcm tu.. mksudnya, ade hari yg dye mnum sikit.. ade hri dye mnum byk..bg sye normal.. sbb nant dye akan mnum mcm biasa blek.. cuma dlm sbulan, ade la 2-3 hri prangai dye mcm tu.. just keep offer ikut jam/demand baby..

sama la mcm ank sy... esok ari ckup 6 bln... tp dlm bpe ari nie dia kurng sgt menyusu... isau je ase

hi mummy semua mcm mne cara nk pekat kn susu ek..sebab Baby sy kurang berat..sedih rasa

9mo ago

Awak menyusu badan ye? Saya bekerja, anak saya minum susu formula je awkk