Kerap menyusu

Assalamualaikom semua , anak saya masih lagi menyusu badan berusia 1 tahun 9 bulan bila tidur malam dia kerap terjaga untuk menyusu pukul 12 mlm 2 pagi 4 pagi last pukul 7 pagi . Ada tak solusi utk bagi dia tidur lena tanpa terjaga utk menyusu ? Mohon tolong kwn² tidoq tak nyeyak lately penat sgt rasa nya bila tak cukup tido #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

3 Balas

Pesan kat dia hari2 ckp xleh nyusu dh nnt. Calit kopi ke apa bg dia seram tgk 😂😂 kalau dia nk rasa nasib dia lah hahahaah. Then bila dia merajuk ckp je mama blh peluk je.. Sy buat mcm tu..skrg anak sy malam je tidur peluk. Kalau dia nk susu dia akan mintak air kosong. Standby botol straw. Then dia akan ckp mamaaaa nk huggg sbb sy selalu ckp malam tak blh milk kan? Anak sy dh 2y3m..sy start dari 1y11m camtu..siang je sy bg sbb sy tak ready nk wean off sepenuhnya..lepas dh wean off mlm baby akan auto tidur semalaman..

1mo ago

dah calit mcm² dia pandai sapu pastu hisap dari masin pahit semua tak jalan , try cara sis la pulak hope iris paham tqsm sis utk ilmu diberikan moga dimurahkan rezeki selalu aminnn 🤲

sama mcm anak saya , kekadang tiap jam bangun mintak "nenen" , dah bagi minum air masak pun tetap nak susu , barai maknya tido tak cukup , taktau nak buat cemana jugak

2jam sekali maksudnya habis cycle tidur dia akan terjaga cari breast. if menyusu bbrp minit pastu tidur tu sah2 bkn nk susu pun.

1mo ago

🤣 mak tempat paling selamat nsk wat cane.. anak sy plk sebaya la ank puan, nk MUKA sy wajib dia nampak. baru boleh tidur 🤣 bertabah je la nanti besar tak cari mak siappp