Bf mom mcm mana bpuasa

Hai,nak tnye, cmne ibu2 bf puasa. Blh tahan x. Sbb sy tiap kli lps baby mnyusu mmg akan klaparan smpi mgigil2. baby pon mmg jenis yg mnum bnyk. Ada cara x cmne. Sy ad try mkn oat, tp tahan smpi tghri je. Lpstu bila lps baby mnyusu, mula rasa lapar yg smpi mgigil2 tu. Sy btl2 nk puasa tahun ni sbb tahun lps dh bnyk x puasa. Sori klu soklan sy pelik

4 Balas

Saya baru try puasa. Masa pregnant sebulan xboleh puasa. Saya pun full bf anak. Anak mmg keje nak susu aje maklumlah baby boy. Harini try puasa alhamdulillah boleh tahan. Sahur saya makan Kurma 3 biji dgn minum air coklat+Kurma+oat. Then makan roti or nasi sikit. Air suam minum 1 Cawan. Alhamdulillah tahan smpai berbuka.

1. Malam setiap kali terjaga minum air kosong sebanyak mungkin. Sebab bf memang dahaga sangat kan. 2. Lebihkan makan protein. Kalau saya nak mudah buat protein shake je. 3. Makan kurma Try puasa dulu sebelum Ramadhan. Practice. In sha Allah. Semoga dipermudahkan semuanya.

sy pun mcm awk fikir benda yg sama. tahun lepas sy dah tgal sebulan sebab sy ada gastrik teruk masa pregnant. skrg anak fully bf. sy try nk ganti puasa bruni, dlm pukul 11 mcm tu, sy start menggigil dan berdebar-debar. terus sy buka puasa.

try buat susu campur kurma or beli susu kurma ke. tapi kalau tak bole, takpa la, at least awak da try da .