Hamil tapi period?

Hai,nak tanya normal ke hamil pahtu period???cek upt dan scan kat klnk positive???

9 Balas

Ada doktor ckp, ramai je org tak perasan dia pregnant sbb tahu2 dtg period yg dia igt period, padahal tu keguguran. Kena jumpa doktor utk penilaian depan mata Sy pun pernah bleeding dah tak survive. Tp sepupu sy bleeding lama dan akhirnya stop. Baby survive. Tp apa2 bleeding masa pregnant tak normal

Ikut darah banyak atau tak. boleh jadi implementation spotting atau keguguran. Sy implementation bleeding after +ve upt selama beberapa minggu. on off keluar darah. Sy tak letak apa² expectation tapi alhamdulillah baby kuat. Doakan sy selamat bersalin bulan depan ye.

jikalau bleding jumpa doctor atau nurse kk tmpat awak buka buku pink ye puan . kerana flek dan darah boleh myebabkan kuman dn keguguran . jikalau syg bayi anda tlg rehat yg scukupnya sementara wktu dn jgn bt kerja berat2

kalau ikot kan tak normal. melainkan mmg doctor dh buat penilaian kesihatan dekat awak. dn xdapat detect punca bleeding itu mmg ada. boleh baca dkt page doctor yg ada product efferty. dia ada share.

Kalau ikutkan, tak normla tu. Tapi masa scan tu dr ckp apa? Ada kantung and baby tak? Kalau ada insyaAllah ok. Mesti dr akan bagi ubat kuatkan rahim to supprt the pregnancy

Kalau pregnant takkan period. Kalau keluar darah tu sama ada chemical pregnancy atau etopic. Sis boleh jumpa dr untuk pengesahan. 😊

nt lepas habis period sis scan la balik.. harapnya betul period dan baby dalam keadaan sihat.

itu bukan period dek.. tu namanya bleeding.... tanda2 keguguran

kalau ikutkan xnormal..tp better pergi cek