berat naik

Haii,saya now pregnant 26weeks berat naik sampai 54,saya memang susah naik berat dari dulu 45 .bila first trimester pun x naik langsung .masuk 6 bulan terus naik sampai 54 nurse terkejut suruh control mkn .jgn mkn nasi?? bole suggest x nk mkn apa?

2 Balas

Elakkan makan or minum yg manis2 dear. Gantikan dgn buah. Try makan nasi sekali sehari saja. ☺

sy pun alami yg sama so sy elak mkn nasi mee bnykkn lauk supaya knyg lebih lama