BERAT BADAN NAIK 1ST TRIMESTER

Hi. Saya nak tanya. Waktu pregnant 5weeks++ berat sekitar 51/52kg. Now pregnant 8weeks++ naik 54. Normal atau tak ya? Saya risau sebab ni 1st baby.

2 Balas

Kalau bmi underweight/normal, kadar kenaikan normal ialah lebih kurang 0.5kg seminggu. Kalau dalam masa 2 minggu naik 2kg masih consider normal. Kalau naik terlebih tu maybe kena jaga jaga sikit pemakanan tu camne takut sangkut gdm lak naik berat terlebih

normal