Bln puasa.

Haii..mom.good morning.mcm mne ibu2 dlm bln puasa ni semua.masih larat menjalani ibadah puasa ko?perut sy mengeras tp baby aktif je.ibu2 ada alami x?sy skrg 23w.

16 Balas

2 hari saya berbuka awal: 1. Jam 12 a.n. dah berbuka sb tak tahan untuk teruskan puasa w. pun tlh bersahur sbb GDM on medication, dah ada jadual pemakanan. Hari 2: puasa setakat jam 8 am je sebab ada BSP test. Hari 3: setakat ni masih berpuasa, InsyaAllah

2y ago

@izura, terima kasih berkongsi pengalaman awak jumpa doktor. saya pun akn rasa sakit di bawah pusat lbh kurang sengugut tu, lps saya berbuka (lps zuhur smlm) , ok dah tak rasa sakit. Baby pun aktif. Tu lah kan, kita rasa kita boleh teruskan puasa, dlm masa yg sama kita bimbang pada baby, jd diharuskan kita buka puasa.. dan bersedialah ganti puasa dan byr fidyah sbb bimbangkan anak dlm kandungan. mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat 🤲🌻