Bln puasa.

Haii..mom.good morning.mcm mne ibu2 dlm bln puasa ni semua.masih larat menjalani ibadah puasa ko?perut sy mengeras tp baby aktif je.ibu2 ada alami x?sy skrg 23w.

16 Balas

alhamdulillah 10weeks saya dapat puasa, lapar tidak, haus tidak, cuma mengantuk je. dah usap usap baby, and baby sangat memahami! alhamdulillah, tapi makan buah, susu, nasi tak tinggal. :)

sama sy.. first, dpt full sbb dkt rmh, 2nd sbb keje..tk boleh tahan pening kepala rasa pedih perut, 3rd dpt full inshaallah start ptg2 sikit smpai skrg ni..pening pulak dgn pedih perut..

1st day - Alhamdulillah - Penuh 2nd day - Alhamdulillah - Penuh 3rd day - Pagi ok, Pkl 1.30 perut sakit sangat2 kat bawah, tak rasa sgt gerakkan baby so terus berbuka. #24 Weeks

Kalau ibu tengok baby tak bergerak lama tak seperti biasa segerakan berbuka ya ibu. Kadang kita tahan je, tapi kandungan kita tak tahan.

alhamdulillah sy 26weeks dan bole berpuasa, perasan perut mcm ada jugak mengeras, so far baby aktif je..in shaa Allah ok

Setakat ni alhamdulillah. Hujung2 nak berbuka dalam pukul 4-6 baru start sakit kepala dan takda tenaga.