bius selepas bersalin

Haii...kalau bersalin di hospital gov...doc bagi bius tak sebelum nak jahit...boleh ke kita minta bius tapi kita bayar la masuk dalam bil...

27 Balas

Huhuhuhu doctor x bagi pon bius ke sye yg x rasa? Die bagi tong gas suh sedut je bile sakit. Sakit tuh kene jahit. Bende yg pling scary utk sye rasanye. Alhamdullilah contraction 3 jam je. Tapi sakit tu mcm nk pecah pinggang rasanye. Kene induce. Masa jahit tu bidan tu siap ajar doctor baru lagi nk menjahit. Jadi lama la sye dok rasa sakit tu. Dok aw aw jela dlm tu. Sye x sempat nk bg ubat tahan sakit. Sbb lepas induce je terus rasa sakit.

Masa saya tiada bius..lepas teran baby keluar terus dijahit hidup2..tak rasa sakit sangat sebab sudah rasa yang lebih sakit masa meneran tu..sy kena 10 jahitan..5 luar 5 dalam..masa jahit dalam tak terasa sangat..masa kena jahit luar ada ngilu sikit..macam digigit semut..lepas dia jahit tu dia korek2 pakai jari lg bagi keluar darah yg tak habis keluar..masa tu baru terasa sakit sikit sebab dah jahit baru dia korek2..😅

4y ago

Ya Allah...

Sy mse ank 1st byk kne jhit dkt 2 jam bru doc hbis jhit..mule2 doc bius skali then kesan ubt tu hbis trase skit sbb die xhbis jhit lg..then sy minta doc bius lg skali..die ckp tkot sy overdose..tp sy ckp xtahan skit..last doc bius je lg skali..doc baik sgt doc prempuan singh mse tu..bile da kne bius tu sy xrase skit pn kne jhit..bersalin HTAR klang mse tu

2y ago

Rasa bius tu mcm mana awak

pengalaman saya bersalin anak first kt kerajaan da bius tpi tetap la rasa jarum2 tu masuk kedalam kulit2 .. bersalin anak no 2 kt swasta alhamdulilah trauma masa jahit tu tkde rasa smooth je sebb memang tk rasa langsung even da balik ruma pun mcm tk rasa berjahit mcm mna nk ckp ek mungkin bius kerajaan ngn swasta lain kot

Tak pasti ye .nak kne tnyer doc jugak..mse sy bersalin dua2 ank mmg mse jahit dalam tak rase sgt..tp mse jahit kulit mmg akan rase lg time nak matikan jahitan tu...tp mse first bersalin siang time tu misi bg sy oksigen..kali kedua bersalin mlm time jahit tkde pakai oksigen..sis selawat bnyk2 k..

Sy first time jd ibu masa bersalin tu xde ckp apa2 kt dpc mmg doc bg bius melainkan kalau koyak dekat atas yg dkt2 tmpt kencing..sy dh 46hari smpi skg tmpt jahit situ sakit yg dkt bawah dh baik ..percayalah jahit x sakit wlpn bius dh hbs ..yg sakit bila koyak smpi atas

Hi dear, pengalaman sy, misi bius sebelum jahit, bila luka bhgn dlm, tak rasa sakit masa dijahit, tp bila luka bhgn luar, ada sedikit rasa ngilu. Bila kesan bius habis, baru mula rs pedih semua. Bius tu akan hilang dlm masa bbrp jam selepas bersalin. Hospital gov

Pngalamn sya..mmg kn bius sblm jhit..sya koyak bnyk..😣😣.. start nak jhit tu smpi abis jhit terasa sgt..smpi sya tertendang doc msi jhit..sakit pedih ngilu smua sya rasa.. tp kuatkn smgt sj tuk cpt selsai jhit..bab sya lapar & tersgt haus msa tu..

. Pengalaman saya doc bgi bius... Time dye cucuk tuh.. Sakit smpai genggam kain.. Slps tuh dye jahit smpai la habis jahit sye tak rasa ap2.. Sampai sye terbesila atas katil. Doktr dtg marah2 sbb takot jahitan terbukak😅

Masa saya xda bius.. Dia jahit terus.. So terasalah segala benang dan jarum yang melalui daging2 kat bawah tu.. Byk2 selawat.. Ingat kat baby yg ada kat dada.. InsyaAllah semua okay..