Jahit hidup2 tanpa bius waktu bersalin

Hi ibu ibu yang berpengalaman bersalin normal and dijahit tanpa bius kalau ada koyakan, saya nak bertanya. boleh ke kalau kita request utk bius waktu jahit kalau koyak. Saya first pregnancy. rasa takut sangat dengar pengalaman orang kena jahit hidup hidup tanpa dibius. kenapa tak dibius ye? Takutnya saya. maaf soalan saya macam tak matang. tapi curious sangat nak tahu. #firstbaby #firstmamy

5 Balas

saya pun risau sangat bab ni sis.. first mom jgk😭klau bersalin kt private mungkin bius btul2 smpai tak rasa. Kt gov bius ala kadar? haha. Banyak gak baca yang orang trauma bersalin bukan sebab contraction tapi sebab jahit hidup2.. lepas jahit, kena seluk pulak nak check jahitan.. ngeri sungguh😭 tu belum masuk salah jahit, sampai kena buka balik dan jahit sekali lagi. Saya doakan sis(dan saya jgk) tak koyak teruk, atau tak koyak langsung masa bersalin nanti.. Harap kita boleh tenang dan ingat tips2 utk elak koyak.

11mo ago

kann! aaaa risaunya hahaha aminn sis! semoga kita dipermudahkan urusannnn nanti!!!! amin amin!

Ada bius wak.😊 Dah selesai bersalin dah x fikir apa dah. Dah lega. Nak jahit pon jahit la 🙈 Ingat formula knee in, ankle out utk mudah bersalin.

11mo ago

dr dan nurse bgi ke buat posisi kaki cmtu? saya pun bnyk tgk video yg dia kta posisi ni membuka tulang pelvis, tpi kan kt hospital kena pegang buku lali dan kangkang luas2?

Sakit contraction lagi sakit drp sakit dijahit..masa jahit mcm dh boleh terima dan adapt je kesakitan tu...sy masa tu kena induce..

11mo ago

atas nasib kot sis. Sebab ada yang trauma nk bersalin sebab jahitan hidup2 tu je..

Elok awak tanya terus nurse atau doktor masa check up nanti.

11mo ago

Mestilah boleh. 😊 Lagi sahih bila tanya nurse/doktor.

bius la sis. kite je x rasa bius tu.

11mo ago

sbb x rasa bius. and bukan nya bius half body. bius tapi tetap ada je rasa sakit dijahit tu.