Risau

Haiii...mommies..siapa ada pengalaman masa trimester pertama ada keluar darah...normal tak?sebab tak pernah mengalami..

10 Balas

Saya sepatutnya kandungan 12 weeks. Tapi bila scan 9w . Then baru bleeding baru baru nih . Too sad sebab janin still tak nampak lagi . Lagi 2 minggu kena datang semula untuk scan . If still tak nampak janin baby . 😭

Pegi consult doktor. Normal atau tak biar doktor yg decide. Sy 1st pregnancy bleeding then gugur. 2nd pregnancy tiap hari spotting tp alhamdulillah skrg dh 18w. So xboleh nk jwb normal ke x.

5y ago

Aduh...tq sis..

If 1st trimester keluar darah sikit bertompok tu tk perlu risau sbb tu janin tgh spotting dkt rahim.. tp if bleeding mmg byk better pergi klinik check.. rsau gk tu

Saya pon pendarahan , dh 3 hari , hati ni risau , hari2 memikir.. Harap nanti scan baby ok ok je , dh pergi doc , doc bg ubat kuat rahim , btw i baru 4 week

Sy kuar brown spotting for 1 week.. alhamdulillah scan ok.. yg penting kene jumpe dr to scan kalo keluar bende2 yg meragukan

Normal kalau x byk and merah... Klau byk terus g klinik cek... Klau ragu2 g je klinik utk cek papehal

Kalau spotting sikit2 tu nomal sis...tapi kalau beeding bnyk, terus g check ya..

Sy pun kuar jugak, better sis g jumps doct..

Cepatlah ke hospital. Biar doc yg pantau.

Norml..tp g clinic sis..