bleeding trimester pertama

hi.. ade tak kt sini pengalaman bleeding waktu trimester pertama?? bnyk mana darah yg keluar ? dan adakah baby tu selamat? normal ke bleeding wktu ni? bukan spotting tp betul2 bleeding mcm haid..

12 Balas

Sy pun ada bleeding juga dari 6week sampai skg 18week. Setiap bulan akan ada bleeding. Scan baby ok. Masa 6week dr ada bagi ubat duphaston. Dah jumpa dr pakar gov, dia kata kandungan masih awal, dorg tak boleh nak buat apa kalau tak jadi. So dr hnya nasihatkan, kurangkan angkat berat, selalu rehat, seks jgn ganas2. Apa pun, sis kena sentiasa berdoa, solat hajat, dan cakap kat anak utk kuat..

4y ago

Sis.. Nk tanya jantung baby sis brpe weeks dh ada jantung?

Sy bleeding mse 10 weeks... Alhamdulillah baby sihat... Setiap kali ade bleeding sy akn trus g kk@spital tok check.. Sbb risau.. Sy jnis rahim xkuat..bila sy penat sgt cth cm kursus berderet2.. Mmg akn bleeding sikit.. Tp xdela smpai nmpk kat pantyliner...

3y ago

Dr mmng tkde bg Mc ke ye klau kite selalu bleeding tp normal. Bleeding time sbb pnat atau tk bnyk rehat

Kalau ada bleeding terus pegi hospital sis tak kiralah sikit titik2 je. Jgn tanya soalan kt sini. Kandungan sis lgi penting. Jgn sia2kan rezeki yg Allah bgi. ✌🏻 doc sy pon da pesan even bleeding sikit terus dtg hospital jgn tunggu2

saya bleeding dulu. terjaga dari tidur sebab bleeding banyak mcm mula2 haid. sebulan skali mesti bleeding.pergi jgk hospital sebab risau. tapi doktor cakap maybe janin nak lekat. alhamdulillah skrg dh 33 minggu.

2y ago

maaf tye sis , ms bleeding dulu dh pregnant brp week ?? sbb sy tgh bleeding

Sy bleeding start 8week dr spot merah sampailah tpksa pkai modes ..hpir 3mggu pkai..lastly msuk 11week gugur juga pdhl br discharge dr hosp sehari sblm tu..pad kna tukar 2kali shri msuk 10w tu

4y ago

Ceta lama tu 2012..pglmn preg kdgn ke5..

Sy bleeding 3 hari. Bleeding keluar xbanyak. Time kencing je. Scan semua pun ok je xde bukaan. Dapat duphaston, sempat makan 2 hari je. Hari ke 3 tu gugur jugak. Belum rezeki sy time tu.

4y ago

itulah.. sy dh jumpa doktor gyna.. dia still x bg jgk ubat last skali sy discharge.. dia ckp x perlu.. sbb kantung sy masih bulat cantik.. bleeding tu mgkin sbb baby nk menempel je dia bgthu..

Bleeding coklat 5week keluar darah fresh 9week sampai kandungan 12 week stop bleeding.. alhamdulillah baby ok..skrg 34 week g klinik Dr bg ubat kuatkan janin

4y ago

Time 9-12 weeks jantung baby ada ke sis?

sy bleeding 4 hr, hr ke-5 gugur.. bleeding cket je tp lame kelamaan warna makin gelap.. last2 xdpt slamat gak.. 3thn 8 bln tgg.. kandungan tu sempat b'thn 9wk4d je..

4y ago

aah.. tp tu utk kes sy thn lps.. tp sis jgn risau, xsemestinye sis pn kes yg same..

Sy bleeding yg mcm haid tu beberapa hari. Pergi scan doctor ckp tinggal kantung je. Esoknya sy sakit perut yg amat Dan keguguran . Keluar smua kantung.

4y ago

Masa tu masuk 7 weeks. Baby mmg x Nampak apa Smua. Lagipon kebetulan Itu 1st scan sy.... Mmg Belum penah buat scan Sejak tau pregnant..

Saya tgh alami.. Bleeding mcm haid.. Hari tu jumpa dr.. Dr bgi duphaston.. N suruh datang lagi 2 weeks

4y ago

Dah tau darah kuar tu teros p hspital..dcter cek semua ok..siap seluk lg...then die bg surat ubat n surat appoiment ngan dcter sakit puan..so kene tggu 16hb bru g pakar puan..jd kes kite ni same jee kan.