Berisiko tak ? 😱🥴

Haii semuaaa .. nak share lahh sikit kan .. before pregnant berat 48kg je ,, bila dah pregnant makin naik .. cepat naik berat pulak tuuu. Masa bukak buku timbang dah 53kg harinie pegi mall sajaaa timbang nak tahu berapa berat tuuu dahhh 56kg .. naik 3kg ... 😱😱😱 Minggu depan checkup .. kalau naik berat jugak nurse marah tak ? Sebab mendadak naik 🤭🤭

1 Balas

naik mendadak lebih 500g seminggu memang agak bahaya. boleh berisiko gdm. nurse takde la marah tapi akan nasihat suruh berjaga. kalau dah gdm lagi banyak komplikasi lain kalau tak jaga makanan dan kesihatan