Pertama kali

Haii . Saya tak ada pengalaman . Saya baru je buat upt test td . Tapi line nampak kabur . Agak2 mcm ni mengandung ke ? Dan bila saya boleh dpat line pekat ye ? Da boleh check kat doktor ke utk kepastian ? *upt yg bawah prtama buat dan atas kedua*

Pertama kali
20 Balas

Ikutkan klau double line walaupun samar kira pregnant. Tp kalau nak lebih pastu sis tunggu dlm semnggu try buat upt balik. Patut lepas smnggu boleh jd terang. Dah berapa hari missed period? Cek upt ni time pagi 1st urine ke?

5y ago

okay sis . Terima kasih 😊

tnggu seminggu or dua minggu lagi and test upt lain nak tgk makin terang tak. kalau makin terang boleh jumpa doc tapi selalunya kalau kandungan bawah 6 weeks tak nampak apa sangat melainkan masuk ikut bawah.

5y ago

okay sis . terima kasih

Sebaiknya kalau sis nak buat upt ni,time pagi masa baru bangun tidur. masatu air kencing xdk campur apa2 lg. time siang buat kite da mkn n minum mcm2 kn. better buat time bngun pgi tu.

In sya allah ada rezeki sis. Repeat test dlm 1 atau 2 minggu sis, mesti +ve line akan semakin terang. Semoga dipermudahkan ☺️

In shaa allah ada dah tu... Cuma nnti seminggu, test lg... Jaga mkn ye sis... Sbb sy mula2 pun mcm tu juga... Jgn buat kja berat2..

5y ago

Okay sis . Terima kasih atas nasihat dan komen ☺️

Sy hritu try lepas 5hari lewat period, line trus terang.. Sis try sminggu lg ye,, in shaa allah ada rezeki..

Cuba tunggu seminggu lg..kalau pekat line kedua ..ade lah rezeki..tip buat time pg laa

Sy lpas seminggu bru line pekat.. Tp sygnya kandungan luar rahim. Xde rezeki lgi..

5y ago

Amin. Tq

Sis tggu lg 2mggu. If blm period cek lg ye. Cek pg2. Bgun2 pg terus cek.

Ade rezeki tu sy cm nie jgk test upt. Sblum period dh ade garis samar2.