saya pregnant 7 week dah boleh ka scan

haii saya dah pregnang 7 minggu boleh scan dah ka...nampak apa ya selalunya...dah bleh dngar tak heartbeat

16 Balas

scan 7w5d ikot tarikh last period. dah nampak janin + heartbeat. tp ikot tarikh dekat mesin scan pon mmg tepat n sama 7w5d. sbb kbnykn org yg 7w belum nmpk tu mybe sbb tarikh last period ngn mesin xsama. so better sis tggu lg sminggu mcm tu

baik tunggu 8/9w...sya 9week bru scan....nmpk janin....pastu scan skali lagi msa 12w5d...tu pun doct cakap dia dh lari²? sbb xnak diukur....gmbar scan 12w tu xnmpk sngt sbb duduk xdiam...

tggu 8 weeks sis.. sy scan 6 weeks nmpk kantung.. 8 weeks nmpk janin dan heartbeat..selalunya kalau 1st scan dr nmpk kantung dr akan bg tarikh next scan lg 2 mnggu

Saya scan 6weeks dah nampak janin & heartbeat. Tp depends juga atas org tu. Ada setengah x nampak lagi. Kalau awak quiry & eksaited blh je nak pegi scan.

boleh dh tu scan utk cek..kadang ada yg dh nmpk janin dn jantung, kadang ada yg nmpk kantung je lg..smoga ibu dn baby sihat² ye..?

saya ada tanye nurse. dia kata better scan masa 10w. so nanti tak perlu dtg lagi 2 minggu kalau 1st scan tu tak nampak.

Boleh je scan.. saya ikut lmp 7w dah spatutnya tp jenis period irregular. So masa scan tu baru nmpak kantung ukuran 4-5w

sama mcm sy sis..baru nmpk kantung masa dua mgu lps..ahad ni repeat scan..harap dh ada janin n blh dgr hearbeat..Aamiin

depends on bdn. mcm sye 7w kantung je. nak dgr heartbeat n nmpk bby sye scan masa 8-9w.

Tunggu dalam 1-2 minggu lg sis nnt tak nampak baby and belum dgr jantung dia .. syg la