Bagi GULA PASIR

Haii.. saja nak meluah. Anak saya skrg 2 bulan 22 hari. Dari lepas bersalin mmg saya berpantang n stay je umah mak saya..after 2 months baru balik umah sendiri. Baru² nie suami ngajak balik umah maknya, saya berbelah bagi sbb anak masih kecil & saya sendiri x ready nak bawak anak jumpa sape² even family suami sendiri. Nak xnak saya pon ikut balik jugak. Sampai je umah mil, salam semua, mil ke dapur, saya ingatkan dia nak bancuh air ke apa, rupanya dia bawak gula pasir & sumbat dlm mulut anak saya. Tak sempat nak tegah. Hangen jugak laa..bila tanya knp, dia jawab Pengganti madu n kurma. Haihhh..geram betul dibuatnya. Tak lama lepas tu anak muntah & start meragam. Saya terus bagi susu, n lepas menyusu anak still muntah lagi. Suami x terkata apa sbb yela kan..mak sendiri yg sumbat. N now saya rasa fobia nak balik umah mil. 🥲

4 Balas

klu bby muntah tu its not a good sign ya. dh bawa jumpa dktr?

2mo ago

tak lagi sbb lepas last muntah tu baby terus tido n now active macam biasa. cuma skrg kena pantau je la takut muntah lagi