Mixed feelings & sedih?

Harini hari yg saya tunggukan utk balik ke rumah sendiri lepas berpantang. Haritu saya geram MIL tak bagi balik rumah tapi kalini saya sedih pulak nak tinggalkan MIL, dia nampak sedih sbb cucu first dia nak balik rumah. Mmg saya start keje lambat lgi, tpi saya nak balik sbb rumah MIL ni ramai adik ipar laki. Saya tk selesa dgn cuaca skrg panas, saya pakai tudung je kecuali dok bilik. Tp takkan nak dok bilik 24jam kan, baby pun rimas dok 1 tempat. Bila MIL dpt tahu saya nak balik dia rasa mcm saya nak bawak lari cucu dia and siap ckp saya ni lebih pentingkan benda lain dri anak sendiri 😭 saya dh explain kat MIL. Harap dia ok. Btw rumah kitorg jauh 20mins je. Memang rasa mcm ni ke nak balik ke rumah lepas pantang?

4 Balas

Sy tak boleh faham apa awk rasa sbb mmg pantang kt rumah sendiri. Tak suka duduk rumah orang sbb nak buat apa i suka and taknak org akn question itu ini 😅. Tapi bila awk ckp pasal aurat dan tak selesa, sy rasa sy boleh bayangkan lah mcm mana situasi tu. Balik je sis, rumah sendiri lagi selesa and awk bebas. Kalau rasa dh boleh berdikari, takde masalah. Ckp ngn MIL rindu cucu datang lah. Atau awk blh balik weekend

Saya takde pulak rasa macam tu. Saya berpantang rumah family. Tapi waktu pantang saya selalu jugak balik rumah sebab rindu rumah 🤭 Jarak 20 mins jugak rumah saya dengan family. Hari yang saya balik rumah, family in law pulak yang datang jaga. Jarak rumah 5 mins je. Oh ya! Pasal MIL awak tu, instead of awak yang explain. Minta husband awak yang explain sekali.

Saya pun ada adik ipar laki & rimas if duduk rumah mil time pantang sbb nk tutup melitup. So sy firm dgn keputusan duduk rumah sendiri je. Mil dtg la rumah saya kalau nk. And she did. Fil saya hidup lg tp mil sy ckp pandai2 la dia hidup haha

laa dekat je. bkn jauh. mcm sy parents jauh. sy johor, parents sabah. baliklah sis. suami sy pn adik bradik lelaki ramai. boleh rasa rimasnya tu sntiasa pakai tudung. dah la org pantang ni panasnya lain mcm. 😅😅