Pendaftaran hospital

Haii nk tnye pendaftaran hospital nk buat masa bile ye ? Masa da sakit nk bersalin or kne daftar awl ? Baby already 38 week

7 Balas

Selalunya dia awal kehamilan kita akan diberi pilihan hosptal yg terdekat utk bersalin, bila da turun tanda nak bersalin seperti keluar darah, sakit yg kerap (contruction) atau air ketuban pecah boleh terus pergi hospital terdekat. Jangan lupa bawa buku pink dan IC

kalau daftar hospital swasta boleh buat masa 37w keatas tapi selalunya kalau nak daftar hospital swasta dieorang letakkan syarat kena checkup 2/3 kali dengan dieorang baru boleh daftar bersalin dekat hospital swasta tersebut

𝙥𝙚𝙣𝙙𝙖𝙛𝙩𝙖𝙧𝙖𝙣 𝙗𝙞𝙖𝙨𝙖𝙣𝙮𝙖 𝙗𝙞𝙡𝙖 𝙠𝙞𝙩𝙖 𝙙𝙝 𝙘𝙤𝙣𝙛𝙞𝙧𝙢 𝙣𝙠 𝙖𝙙𝙢𝙞𝙩..

gov hospital..dh nk beranak terus pergi je ...xyh dftr awal ke apa .msa tu jugak dftr dan msa tu jugak kalau perlu admit trus admit ..jgn lupa buku pink hehe

Kalau hosp private, kena buat appointment dulu. Kalau nak bersalin hosp gov, dah ada tanda terus pergi.

eh nak bersalin kena dftr ke kt hospital ?

3y ago

Gov tak payah, swasta kena

walkin.. dtg bila dh sakit.. :)