anak menangis kebiruan

Haii momy2 semua .. saya nak tanya .. siapa kat sni ada baby yg menagis sampai selak ? maksudnya menangis tiba2 dia terdiam terkaku & tak bernafas berapa saat dan lepas tu dia kembali normal mcm biasa ? anak saya baru 2bulan menangis mcm ni .. bila terjadi nak tercabut jantung saya nak pujok dia ..

7 Balas

baby boy sy terkena angin pasang jgk,momyy percaya x kpada gangguan , pg lah berubat pakaikn mnyak celak , sy buat mcm tu kat bby saya alhamdulilah dah ok dah skrang...baby baru 2 bulan..tapi sblum tu sis consult dlu n klink ,tnya bby knapa...

adik saya no 5 msa baby dia mcm tu nangis smpai biru tak bersuara semua .. sayaa lupa dah dinamakan apa baby yg mcm tu . kalau bole baby jenis mcm tu tak bole bagi dia nangis ..saya lupa la cuba google

1y ago

bukan apnea . perubatan panggl baby breath holding spells ..selalunya makin besar budk2 dah pndai kawal pernafasan hilang sendiri

Boleh tahu apa yang membuatkan baby nangis begitu? Maksud saya, sebab perut kembung ke, baby dah masuk 3rd stage feeding cue ke, kesukaran nak berak ke, ini antaranya la.

1y ago

bila dia rasa sakit , marah sngat2 & lambat pujok akan terjadi.. boleh google breath holding spells

normal. mungkin terkejut kt something. angkat, peluk & bisik selawat, pujuk dia sambil tepuk belakang pelan2. yg tak normal bila sepanjang masa jadi.

klau jd camtu cpt2 gosok blakang n ambik air raup kt muka dia sambil tenangkan..ank sy bila dah besar baru hilang..mmg xleh biar sbb dia selak

Cuba dukung and tenangkan dia dlu. Jgn bagi smpai selak bahaya.

kenapa mcmtu?