Anak menangis bila dgn bapa

Assalamualaikum..nak tanya pendapatan.. Anak saya 1hb march ni genap usianya 6bulan.2minggu kebelakangan ni dah mula kenal org. Maksudnya akan menangis dgn org yg dia tak biasa..sekali dgn papa dia pon meronta-ronta xnak.mungkinla sebelum ni suami kurang bermain dgn anak.mcm mana nak dptkan bonding tu balik..

1 Balas

Anak sy dlu mcm tu. 4bulan lebih dh knal org. Dia xnk dgn org yg dia xbiasa. Tambah lg ayah dia kadang jarang balik. Cuti pn kne keje. Mmg jarang la main dgn dia. 1hri sy xsihat mntk tlg ayah dia mandikan semua. Lepas dr tu dia xnangis dh bila ayah dia dukung. Cuba la. Dlm sehari tu cuba suruh suami siapkan baby. Dr mandi pakai baju. Mana tau ok.