Mengigau Menangis

Siapa kat sini ada experience anak dia mengigau sambil menangis? Sejak akhir2 ni, anak saya selalu mengigau menangis waktu malam. Umur baru 5 bulan. Tengah2 dia tidur, tiba2 dia menangis. Kita cuba tepuk2 belakang dia perlahan2 biar dia tidur semula. Kadang2 dia tidur semula, kadang2 makin kuat menangis. Menangis, tapi mata terpejam, tidur. Bila dah makin kuat menangis tu, terus angkat dia, bagi susu, baru elok semula tertidur tak menangis.

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sye pon baby start mimpi jugak. Die bangun tgh tgh malam nangis je. Ingat kan nk susu ke ape tapi mata x nak buka cume nangis tu mcm teruk. Slalu kalau die nangis mcm tu sye just dukung jela die. Kalu teruk sangat nangis nye sye kejut kan die smpai die buka mata. Nanti die sambung balik tdo. Nasib dah biasa bangun setiap 2 jam. Even dh masuk 7 bulan ni pon sye pon automatik terjaga setiap 2 jam. Huk huk pantang dgr anak gerak mesti bangun.

Baca lagi
VIP Member

Saya ada jumpa ni msa Google pasal anak mengigau menangis: https://id.theasianparent.com/bayi-sering-mengigau-dan-menangis Sharing untuk mana2 parent yg hadapi situasi yg sama. Cuma masa Google2 tu, ada juga jumpa result yg kata tu tanda makhluk halus kacau. Risau juga. Tapi setiap kali masuk rumah mmg saya bagi salam dan baca dulu ayat qursi. Harap2 takde apa2 lah. Aamiin 🤲🏻

Baca lagi