sample air kencing baby jaundis

haii mommy²..nak tanya ada tak tips mudah dari mommy² yg berpengalaman mcm mana nak amik sample air kencing baby utk yg prolonged jaundice

9 Balas

Hi mommy 👋 Saya pun tak pasti nak bagi tips macam mana sebab saya try and error waktu tu. Anak saya perempuan. Kena ambil sample air kencing masa 1 bulan. Saya buat lepas mandi. Saya lapik pampers kat bawah pastu pasang bag tu. Lama jugak nak tunggu dalam 15 min😅 Pastu berjaya😄 then saya tuang dalam bekas urine tu. Mungkin ada mommy lain yang akan share pengalaman juga.