kontraksi palsu ke..

Haii mommies.sekarang dah 36weeks.beberapa hari ni kdg perut mengeras lepastu perut sakit rasa macam nak teran bila buang air besar?? .tu ke yg diname kan kontraksi palsu..anak first xde pengalaman lagi.??takut kang tak reti nak detect tande2 kontraksi tu.

2 Balas

Slalunya contraction palsu xlama..pndai hilang..tpi kalau contraction btul..dy akan brmula dari contraction yg msih bleh dtahan dan akan mkin kuat stiap 5 mnit...