Perut mengeras

nak tanya kalau perut mengeras pastu hilang tu kontraksi palsu je ke ? tkde pngalaman lagi baby first . #36week2day

2 Balas

haah sis.. klu dh betul dtg sakit tu, sis xkan sempat tnye dlm ni, sbb sakit contraction sbenar bukan alang2 sakitnya..😂 mmg rasa terus nak gi spital.. relax jek bila perut tgh mngeras2 cmtu, usap2 lembut perut tu.. 😊👍

3y ago

ohh . alhamdullilah smua lngkap tunggu masa je tapi nervous sngt . trbawak bawak dlm mimpi nervous tu sis 😕😕😕

kena kira gap antara sakit. Kalau kerap n konsisten, tu kontraksi betul. kalau false contraction dia x konsisten dan akan hilang.

3y ago

thanks sis. legaa sikit dngrnya