POSITIF / NEGATIF

Haii ibu².. ? sy ade sikit pertanyaan.. last period sy 13/4.. Petang semalam sy test upt dan nie hasil nye.. Agak² terlalu awal ke utk sy rujuk klinik kesihatan tentang kehamilan??

POSITIF / NEGATIF
14 Balas

Test upt seeloknya buat pagi sis..tggu dalam seminggu lagi buat lain..klu nak buka buku tgk pada klinik ada yg boleh buka awal..ada yg kena tggu 12mggu dlu..tahniah yer 😊

Sy baru call KK semalam. KK kat area saya (Gombak Setia) ckp blh dtg buat buku bila dah 10 - 12minggu. Kecuali kandungan skrg ada masalah, blh la datang awal.

In shaa Allah positif. Nanti try test lagi lepas 2-3 hari. Kalau dah betul2 terang, boleh ke klinik tapi nak scan takut belum nampak ape2.

Ya sy dlu gni gk. Sbb lewat 5hri . check jd gni. Then Alhamdulillah. 1week g klnik recnfrm doc ckp mmg postf.

Wah tahniah mom in shaa positif tunggu la seminggu 2 lagi chek . terang dah tu 😍

Sy last period 4.4..tdi cek upt naik 2line..biase kena wat buku bpe minggu ye

4y ago

Sebelum 12 minggu

Cam positif .klu ada tanda krem2 di perut tu confrm positif..

Nampak mcm positive. Dah boleh ke klinik utk test pregnancy

Brp hari lewattt bru awk cek tu?😊

nampak dh 2 line..tahniah ye..take care..