air gula....

haii .. ade sape2 minum air gula ketika kandungan 16week? misi ckp berat sy berlebihan😅 dan sy first time minum air gula selasa depan😂 takut pula rasa..

17 Balas

kena minum 2 kali, first minum masa 13 weeks second minum 28 weeks sebab arwah ibu dulu kencing manis..so high risk utk sy dpt kencing manis jugak. Takde apa pun dengan air gula tu.. jangan risau okay 😁 Ingat anak.. confirm laju je minum haha.. Minum jangan banyak kali berenti..kalau boleh sekali teguk je.. ni tips dari doktor sendiri ☺️

Betul nervous awal2 sebab kita suka makan manis time preggy tapi kena kawal juga makan sebab nak test gula. Kena bnyak minum air dan kencing in shaa Allah result ok. Saya syukur Alhamdulillah dua kali minum gula bacaan cantik.

Igt. Pkul 10 malas ke atas kena minum air masak je. Tak boleh makan dah. Hihihi. Saya haritu terlupa makan kek, nasib nurse tkde call ke apa. Klinik saya ada perisa oren. Jadi masa minum tu ok la.

sy awl prgnnt masa tu pun ad mnum , sbb ad keturunan . skrg 26w . just jga berat jgn naik byk . mnum mmg bole mnum . tp lepas mnum perut sy mgelodak2 mgkin sbb puasa . dah termuntah ciked .

sy minum awl. masa bukak buku pink 11wk , dr suruh minum esoknya sb BMI lebih.. takde apa2 . puasa start 10pm, dtg awl pagi, minum masa air gula suam. jadi tak rasa sgt manis nya tu. 😊

utk 1st time mnm ok lg, border line...ni second time 28minggu nt bru repeat, hopefully xde pape...tkt jgk...sy sb berat berlebihan dan fmly ada kencing manis..

First pregnancy sy dulu pun minum air gula awal cos berat badan berlebihan nasib x gdm. Lepas tu 28w gitu minum lagi nasib x apa2. Hehe ok tu sis 💪🏻

Kena minum dua kali😌, awal kandungan(sbb berat badan) and masa 28 weeks, second time tu hampir muntah, mmg x suka sngt minum benda manis😫

sama la saya pon minum air gula sbb berat naik xp alhamdulillah xsngkut..xp msok 26weeks minum pulak sbb naik lagi berat xp xsngkut jugak😂

Kena minum 2x mommy. Its ok.. Jg makan. Makan makann yg sihat ye mommy. Moga2 dipermudahkan mommy #TAPSupermoms #TAPactiveusers