GDM During Pregnancy

hai .. waktu 28w , kita kena minum air gula. sebelum minum bacaan 5.3 . After 2 hours , result 10.4 . agak tinggi untuk pregnant mommy & orang biasa jugak . nak tahu , siapa ada pengalaman dan diet yang seimbang utk org GDM . last week dh jumpa pakar pemakanan , alhamdulillah , bila ikut aturan jam pemakanan dan cara makan , gula turun sikit .. Btw , kita beli mesin tu untuk cek sendiri . senang sikit boleh kontrol makan kalau gula naik ..

2 Balas

just kurgkn pgmbilan karbohidrat. klau x,mnum air gula lgi.😆

5y ago

Kita hb low lau x ada gula bdan lembk.kena amik.tp.x byk.tak amik.bacaam menurun..huutakat 4x amik Pertma smgu 2 kali.pastu smgu 1x Tadi.cek.kata cun 3.mggu sekli baru buat bsp diet lgi..