GDM During Pregnancy

hai .. waktu 28w , kita kena minum air gula. sebelum minum bacaan 5.3 . After 2 hours , result 10.4 . agak tinggi untuk pregnant mommy & orang biasa jugak . nak tahu , siapa ada pengalaman dan diet yang seimbang utk org GDM . last week dh jumpa pakar pemakanan , alhamdulillah , bila ikut aturan jam pemakanan dan cara makan , gula turun sikit .. Btw , kita beli mesin tu untuk cek sendiri . senang sikit boleh kontrol makan kalau gula naik ..

2 Balas

Saya guna beras utk diabetis...bykkan mkn sayur..minum air masak...susu segar yg xde kandungan gula...alhamdulillah..dh bersalin...

5y ago

Saya ada amik berang perang tp x.lwh makan lau amik hb saya lagi low.sb bras tu x ada gula huu.jdi mg.x.sesuai.dg saya. Cuma nasi.segengam lebih lebhkan gatah sayur brokilo,ikan dan mkn.mnis.sdkit bru bp.cntik

just kurgkn pgmbilan karbohidrat. klau x,mnum air gula lgi.😆

5y ago

Kita hb low lau x ada gula bdan lembk.kena amik.tp.x byk.tak amik.bacaam menurun..huutakat 4x amik Pertma smgu 2 kali.pastu smgu 1x Tadi.cek.kata cun 3.mggu sekli baru buat bsp diet lgi..