sedih

Hai , sya pregnant dah 4bulan tpi blum lgi scan jantina , sya excited sngt nk tahu ? tpi suami ckp nanti dlu , sbb bnyk lgi duit nk guna , hurm tiba² hatii rasa sayu jaaa ?

35 Balas

Yela sis. Awak pegi la KKIA. Free saja. Jangan la awak bersedih. Cuma Kene pegi awal to beat the crowd. Tapi xpela. korban sket masa tido. Lagipun 4 bulan belum tentu nmpk lagi. Saya dulu ntah berapa bulan baru nampak sebab position baby tiap kali scan macam tertutup. His cord asik tutup ajer. Upenya baby boy. Anyway don’t be so sad. Go to KKIA. Kalau p klinik mmgla kene duit. Gomen bg free wak.....pegila.

Nanti dkt kk masa scan 28w, cakap dgn doc kalau nampak jantina, mintak dia bgthu puan. Mcm suami sy pun dia kata takyah scan2. Dia redha je kalau jantina apa pun. Sy buat gitu je laa tanya doc. In shaa Allah nampak. Pastu ibu sy bagi duit buat detailed scan sbb nak tengok baby okay tak. Sama jugak nampak jantina yg sama.

Jangan scan awal2 sis.. Saya pon dulu excited nak scan. Umur 16 week saya pergi scan alih2 doktor cakap belum boleh tengok sebab position baby masih duduk. Skali lagi saya scan umur 6 bulan lebih baru la nmpak jantina. Pengajaran nya jgn scan awal sgt rugi apa lagi kat swasta. Fee utk scan bukan murah.

Mcm sye husband x ckap banyak sbb tiap kali scan sye yg kuar duit so dia follow je 😂 mse detail scan je sama² kuar duit sbb nak tgok perkembangan baby. Scan 4D sye sndiri yg support sbb ikutkan husband rse mcm xpenting tpi sbb kita mak² ngade nk tgok muka baby, so dia ikutkan je la haha

4y ago

Sama lh hihi

Sy faham perasaan excited tu. Lagi2 kalau anak first. Suami sy yg excited lebih. Nk beli baju mse tu pn mcm xconfident ag sbb xtw jantina baby. 21 weeks bru buat scan details and 5D, bru la nampak jantina and muka baby. Kat KK mse scan 28 week bru doc nmpak jantina.

Biasa kk ade scan... Klau suami ckp nk jimat x nk scan swasta x pe la... Time2 skg ni mmg kne jimat cermat...prepare utk emergency ke papehal nnti... Sy dulu scan kk je... As long doc ckp baby okay sihat alhamdulillah, insyaallah x de pape..

Sy dh 31 weeks pon still tak nmpk.. Doc cakap 32 baru betul2 nmpk, dgn izinnya.. Minggu dpan baru nak pergi, tapi kalau x sempat, dah bersalin nnti tgok lah.. 😊 lelaki ke perwmpuan tak kesah.. Janji dia sehat, selamat aamiin

Jgn la sedih.. saya yg 5months pn tktau lg jantina baby.. mmg meronta nk tgk tp sy pn pkr bajet suami tkde lg better sy tggu jela lg hehehe.. jgn trase ok.. keep je +ve sbb emosi kita baby dh boleh rasa skg ni

Tol lah tu bnyk bnda lg nk kena beli scn mhl ugk sy dh nk berslin pon lum tau lg jntina bby wlaupn excted nk tau pendamkn je harsat tu tmbh2 musim pkp skrg duit bnyk lg nk pkai untk beli keperluan lain

Huhu sabar dulu k? Jg diri & kandungan dulu, dh bsr sikit blh scan... Dkt KK pn ada sesi scan nnt ms 20w, blh tny dktr gender baby.. Kalau nampak, xnpk next sesi blh lagi tgk, ms 28w... 🤗