Scan jantina

Hy mommy, usia kandungan sya 20 week tpi tk nmpak jantina lgi, nurse ckp dtg masa 28week nk scan balik. Tak lama sgtkah tu.?

4 Balas

Saya lebih suka utk buat details scan. Scan yang ini lebih details ,jelas dan penting untuk ibu dan anak. Boleh tahu jantina, panjang tulang, jantung baby sihat atau tak, dan few benda lagi. Setiap kali pregnant mmg kumpul duit utk buat detail scan ni. Insha Allah boleh dipercayai. Tapi buat dengan klinik dan sonographer yg berpengalaman. Sesuai buat details scan waktu usia kandungan 19 weeks -24 weeks. lebih dari tu tak nampak scan dah kalau bahagian kepala atau certain bahagian.

check kk ke? klu kk mmg itu sop kk dan mereka tak kerap scan pun. sy dari awl scan xnmpk jantina. lastnya book klinik swasta gynae buat scan 5d baru la nmpk sipi2.

Saya scan 17minggu.... sangat jelas..... Tapi baca dari sini juga, kalau baby boy senang tgk. Kalau girl ada susah skit..... Saya scan kt Sonobee

boleh je pergi buat detail scan di swasta, sambil2 tu pujuk baby utk pusing waktu scan inshaAllah