sedih yg teramat

sedih sngt bila mnghrp utk hamil tpi blum ada rezeki , sayu jer pndg muka suami..bila baca experience para mommies rasa jeles sngt...bila la dpt rasa mcm tuu??? #sekadarberkongsi#pejuanggarisandua #seriusnanya

13 Balas

awak jgn sedih okay awak kena sentiasa happy supaya perkembangan hormon stabil bukan awak seorang je yang menantikan zuriat ramai lagi diluar sana yang menantikan zuriat tapi tak kunjung tiba.. mungkin selain zuriat allah beri yang lain cth dri soal rezeki, kesihatan, rumahtangga yang harmoni dn bnyk lagi yang allah beri cuma zuriat mungkin belum waktunya.. cth mcm sahabat saya 25 tahun dia tak dapat lagi zuriat bermacam² usaha dia buat langsung tk ada pergi check dua² subur tapi still belum dapat.. tapi dia redha mungkin allah ada perancangan yang terbaik buat dia dn alhamdulilah spjng 25 tahun menantikan zuriat dia tak pernh pun sekli ada gduh2 ngn suami ke apa ke bila tgok mereka dua dh mcm pasangan pengantin bru happy je pergi mna2 mesti sweet bgi mereka zuriat tk menjanjikn utk kita bahgia tpi pasangan lah yg akan sllu ada buat kita.. smoga awak dikurniakn zuriat yang comel dn sihat dimasa akan datang amin

sabar mmy..sampai masa nanti Allah akan bagi jugak mmy rasa macam mana saatnya mengandung dan melahirkan zuriat sendiri. Allah tak kata pun,setiap pasangan yg berkahwin akan dikurniakan zuriat. ini ujian untuk mmy dan suami. sabar,tabah,redha dan ikhlas melaluinya. jangan putus asa untuk berdoa dan berusaha. adik saya dah 7 tahun menanti kehadiran zuriat. tapi masih juga belum ada rezeki untuk dia. dia dah buat checkup,dan doctor sahkan keduanya subur. cuma tulah..belum rezeki doa lagi,kan. apa kata mmy habiskan masa yg ada ni dgn pasangan. pi jalan² ke.. honeymoon ke. cuba rajinkan bersedekah dan niatkan untuk punya zuriat. tak pun minta org yg mmy bantu tu doakan semoga mmy dan suami dikurniakan zuriat. siapa tahu,doa dari insan lain Allah kabulkan. saya doakan, semoga satu saat nanti, mmy dikurniakan zuriat seperti pasangan yg lain.. Aamiin Ya Rabbal Alamin 🤲🏻❤️

2y ago

tq siss🤍🤍🤍

cuba ubah cara pemikiran tu, daripada jelez, kita happy dan doakan yg baik2 untuk orang lain.. doa yg baik akan berbalik pada kita.. dan bila kita happy, tak stress, benda ni pun membantu hormon untuk stabil.. sementara tak ada anak lagi, enjoy masa berdua dgn suami, travel ke, masuk kelas tambah ilmu sama2 ke.. jaga kesihatan diri jugak, amalkan gaya pemakanan sihat dan seimbang, bersenam dan dapatkan berat yg ideal, kalau suami merokok, usaha sungguh2 untuk stop, semua ni membantu juga.. semoga Allah beri rezeki zuriat pada puan dan suami di waktu terbaik untuk kalian berdua.. p/s: saya dulu ttc lebih 5 tahun..

2y ago

maaf kalau ayat saya buat awak salah paham.. cuma bila jelez, sedikit sebanyak kita akan ada rasa yg negatif, dari segi stress ke, down ke, itu maksud saya.. benda ni akan kacau hormon dan buat susah nak lekat jugak.. saya sekadar berkongsi pengalaman ttc.. semoga Allah beri rezeki anak pada waktu yg terbaik buat awak dan suami..

Sabar dan sentiasa positive. Allah sebaik2 perancang. Dia tau bila waktu yg terbaik utk dia kasi rezeki zuriat. Masa awal2 kahwin ni tak perlu fikir sgt. Enjoy life dgn husband berdua. Ada rezeki ada. Tak ada usaha lagi dan keep berdoa. Ingat Allah tu Maha Baik. Kalau ada rezeki lebih buat test kesuburan suami isteri. Bila dah tau punca baru boleh ubat. Semoga ada rezeki buat sis dan pasangan 😊

Hi sis .. saya pun menunggu rezeki untuk mengandung tahun ni nak sangat mengandung ..9bulan Ttc☺️... Saya berharap ada rezeki mengandung dlm waktu terdekat ni . InshaAllah .. samasama kita semua doa allah kurniakan rezeki mengandung buat kita semua pejuang dua garis .. semoga Allah mudahkan urusan kita untuk memiliki zuriat … Aaaminnn ..🌹

2y ago

aaminn sisss

hi awak . jangan sedih² . inshaAllah ada rezeki untuk awak . yang penting awak jangan terlampau fikirkan sangat . enjoy je . bila terlampau fikir nanti kita stress . awak cuma fikir, Allah akan hadirkan pada masa yang sangat tepat . okay . stay strong 💪

Hi sis. Saya pun pernah menunggu lebih 2 tahun baru pregnant. Apa yang perlu, sabar dan jangan stress. Belum setahun tu boleh di katakan baru sangat lagi dan tak patut pun sedih sis 😊 enjoy dulu hidup berdua. Dah ada anak nanti lain rasa dia 😊

honeymoon dlu..aggap mcm ni je..klu dh try tp blm lg dpt mknanya enjoy your honeymoon..sbb dh dpt bby nty akan ubah 360° ye..nk mnja2 pn ssh ..ank tdo kita pn kalot nk tdo jgk..last xde msa nk mnja2 gn suami

inshaAllah Allah akan bagi bila tiba masa yg sesuai, tepat dan terbaik utk puan dan suami. semoga dipermudahkan segala urusannya 😍🥰

inshAllah Allah bg bila awak betul2 masa dia , sy tgh pregnnt pon ujian dia pon ada