Pakai corset

Hai.. sya pregnant 7 minggu tpi perut sya dah nampak sikit.. hujung minggu ni sya nak sanding belah suami sya, boleh k sya nak pakai corset masa hari sanding tu? Ada pape effect k pada kandungan? Sbb ad org2 keliling sya yg marah bila sya nak pakai.. sebelum pregnant sya mmg amalkan pakai corset tiap hari.

41 Balas

Sy dulu pun same dh prgnant mase sandig sebelah lelaki sebab majlis belah lelaki buat lambat dr tarikh nikah tp xdelah nk pkai korset tuk tutup sebab xde sebab nk tutup bukan kite belum nikah pun,cume klau stakat nk nmpak cntik tanpe baby bump 2 sis pilih lah baju kembang jngan pkai baju kebaya.. bile sis pkai korset tuk kecantikan tp bb dlm perut 2 trjejas x gune sis.. xyah lah amek risiko tuk cantik smate2..

Saya pun bersanding waktu dah pregnant 5-6 minggu, tapi nasib baik perut belum nampak. Cumanya seksa sikit sbb dah mula kerap kencing waktu tu, nak pergi toilet 2 3 kali dgn gaun meleret, nak tak nak mmg pengapit dgn bridesmaids join sekali masuk toilet tolong angkatkan, pegangkan apa yg patut, pengalaman yg tak dapat dilupakan 😅

Better no la. Umpama ditekan la gayanya perut tu. Blh bg tekanan kt bdn dan baby yg tgh xkuat. Kalau boleh pose yg xnmpk perut la if xyakin. Tutup dgn hand bouquet, pose berdiri,berdiri jengah kepala blkg suami, suh suami letk tgn cover kt perut,bnd boleh ejas. Bnd boleh pilih sis nk uplod yg mna satu kn😬

Bila pregnant nie, sebaiknya elakkan ya pakai corset. Saya sendiri pun ada masalah tulang belakang dan memang pakai bengkung untuk support tulang belakang. Bila pregnant nie, saya terpaksa tidak pakai dan akan cari alternatif lain seperti Maternity Support Belt.

Sis sama dgn sama. Mse belah laki pregnant 7w. Baby bump dh nampak. Sy pakai dress labuh fitted plk tu, bukan ball gown. Demi baby, sy sacrificekan je. Biar la perut nampak, janji anak selamat n selesa. So sy x pakai bengkung. 😊 terpulang pd sis

Hai.. terima kasih mommy2 yg tolong jawap soalan sya walaupun nmpk bodoh.. haha.. btw, majlis belah suami sya dah lepas dah & sya x pakai korset pon masa sanding ari tu.. nmpk boncit cikit tpi redha je & enjoy my pregnancy..

Wife sya skrg dah 8 minggu kandungan, kami sanding 20.03.. Kandungan dah nmpk skrg.. Tapi baju nak sanding nti dye reda ja.... Nmpk gemuk pun tak ape... Sebab kandungan dye utama skrg.

Sya sarankan jgn laa sis , kesian kt baby lemas kt dlm uh wlapun 7week kecik lagi . Tapi think about your baby . Jgn kepentingan diri sndiri just nk nmpk mantin :)

Sis pakai la baju yang kembang2 sikit kalau tak nak nampak buncit. Asalkan selesa. Kesian baby nanti sanding 1 hari. Lagipun baru 7w kandungan fragile lagi sis.

X yah pakai corset.. risau effect kat baby t.. sis pkai gaun pengantin atau dress yg labuh tu.. x nmpak perut.. cantik pun cantik.. baby pun selesa..