Kaki Bengkak Tanda Nak Bersalin?

Hai, sy sekarang 38w and first pregnancy. Workmate ckp kalau kaki kita bengkak tu tanda x lama dah nk bersalin. Kaki sy dah start mengembang tapi belum bengkak lagi. Agak² nk tggu dia membengkak tu lama tak lepas kaki dah mengembang ni?

3 Balas

Kaki bengkak slalunya dktr akn kaitkn dgn tekanan darah sis... Mmg kena g cek tekanan darah selang sehari la jwpnya... Ada org kaki bengkak btul mmg tanda nk bersalin... Ada yg x...

2y ago

kaki xbengkak pun bole jadi bersalin ke?

Jgn berharap kaki membengkak sis nanti kena suruh refer doktor n doktor akan suruh check blood pressure selang hari😅😅 sy share pengalaman sb baru kena smlm masa check up #38w

2y ago

Kira itu bukan tanda bersalin ke kaki bengkak?

kalau duduk atau baring kena tinggikan kaki sis, jgn biar tergantung