Kaki bengkak tapi tak sakit

Saye baru 34 minggu tapi kaki dah start bengkak. Memang normal ke kaki dah start bengkak and itu tanda nak beranak dah ke ?

5 Balas

Kalau duduk atau baring tinggikan kaki.. nurse dulu pesan kat saya, sy mmg buat smpai skg dh 35w alhamdulillah kaki x de bengkak

Bukan. Kaki bengkak tu edema. Boleh jadi normal atau tidak normal. Nanti checkup inform doktor tau.

boleh jd normal jika byk berjalan, byk duduk kaki tergantung. Tido mlm tinggikan kaki

tak. kaki bengkak salah satu risiko preeclampsia.

tu tanda darah puan tak mengalir elok