36weeks 36weeks

hye mommy, arini sy dah 36 weeks..btul ke anytime je boleh bersalin?kaki sy pon dah start bengkak..org kata kalau nk masuk 3kali bengkak kaki tu,tanda bersalin dah nak dekat…betul ke?🤭

14 Balas

sy dh turun mucus plug tp xsakit..bru 36w..awl sgt..xmcm abg³ dia dlu..smua lhir 40w..yg ni plak awl turun..jd sy elak utk mlasak tkt kuar awl..nsib hri tu sy elak dr diseluk oleh doktr..klau tk, memg kna tahan sbb dh ada bloody show..skrg ni pntau gerak baby je..nsib la dia ni memg jnis aktif..klau nk rsa cntrction, biar la 37w ke ats dlm 17hb 2 nnt..skrg ni sy nk dia main dlm perut dlu😅

37weeks onwards kira full term so anytime boleh bersalin. Saya bersalin anak first Sept 2022 at 37wks 6 days. Sepanjang pregnant sampailah bersalin, kaki tak pernah bengkak. Masa towards the end tu saya selalu tengok perut kalau dah menurun, and the day before bersalin tu baby active semacam. Hehe. Itu saya punya experience la. Tak tau org lain mcm mana.

kaki bengkak xda kaitan sis. sbb ramai je kaki xbengkak spnjang preggy. start dari 33w lagi dah kena prepare brg2 brsalin pack sesiap dlm beg. 36w yup anytime. masuk 37w lagiii la kena prepare segala bnda

Belum ada pengalaman anak cecah 36weeks..semua anak saya lahir 34-35weeks. Alhamdullilah kaki tak bengkak…depend kot tak semua bengkak tu tanda nak bersalin

Saya pun dah 36w tp blum ada tanda2 nak bsalin , doakan saya yaa semoga dipermudahkan sgalanya agak bdebar juga sbb first mom mmg xda pgalaman apa2 lagi 😅

🤣kaki bengkak tiada connection 😍👍 37 week keatas consider matang👌 saya bersalin last year july 2022...37w4d 😍hehe now baby dh 6 month old

Generally 37weeks and above. Labor during 36 weeks considered as late preterm. Yang kaki bengkak tu tak betul hehe. Itu edema

dlu ank 1st smpy brsalin x bengkak kaki...skrg ank ke 2 dh 33w, pun xbengkak lg...wlpn sy overnight..xda kn mengena pub bgkak kaki dan besalin

xjuga sis. sy kaki xbgkak pon smpai da bersalin. ngam2 tarikh due date 40week saya start contraction & esoknye trus bersalin.

sy bersalin 36w3day tkda pulak doktor ckp baby prem. 36w mmg dh kena prepare sb baby dh ready nk keluar