Selera Makan

Hai, sy pregnant 6minggu dan ini yg pertama. Sy nak tanya, normal ke pregnant buat hilang selera makan? Sejak sy pregnant ni, sy takde selera makan langsung. Tengok makanan sje selera sy mati. Kadang memang paksa jugak utk makan. Sampai sy hari2 perut asyik masuk angin dan nak muntah. Memang pengalaman semua orang macam ni ke? Kalau ye, mommy semua atasi macam mana? Thank you ?

2 Balas

Biasanya untuk trimester 1 awal minggu pregnant selera tu memang tak ada tetapi perut tak boleh dibiarkan kosong memang kena paksa juga, carilah makanan yang disukai misalnya buah epal,pisang,oren dll.Bila dan masuk trimester ke 2 barulah selera tu ada.Memang normallah pregnant mulanya tak ada selera tetapi lama kelamaan macam2 teringin nak makan ...😁

Sama sy baru 7 bulan. Selera tu susah sangat nk makan. Lapar tapi nk masuk makanan rasa loya. Sampai badan lemah perut masuk angin. Risau gak kat bby, tp nak buat camne..