mee segera

hai sy nak tanya mommies dekat sini , ada ke yang kerap makan mee segera masa awal preggy ? makanan lain tak leh masuk tekak , mee segera boleh pulak yang peliknya tapi tak selalu amalkan . apa kesannya kalau kerap sangat makan mee segera ye ?

21 Balas

Sma sis.. Msa 1st tri.. Sy alahan truk.. Xda selera mkn.. Berat bdn trun m'dadak.. Msuk 2nd tri.. Selera mulai ok.. Tpi mggie jak d fkiran.. 🤣Tgh mlm mkn mggie kari.. Siap letak limau+lada+sayur lgi..subuh pn t'ingin mkn mggie.. 😅 Tpi d p'tghan 2nd tri.. Mkin b'kurangan.. Skg msuk 3rd tri.. Sgt jrg mkn mggie sdh.. Mybe mood swing preggy jak.. Huhuhuuu..

Just nak share ya... awalan kndgn suka sgt mkn mee segera trutamnya maggi laksa tu... hmmm.. bila nak scan kndngn tiba2 muncul cyst walhal first scan tkdanya cyst tu... tp bila kerap mkn maggi tu di situlah munculnya cyst...huhu... dari tahu adanya cyst tu, automatik berhnti mkn...seram rasanya...huhu...

Sy masa x tahu pregnant hari2 mkn maggi mcm2 perisa teringin lain mcm mmg tu je selera pagi ptg mlm dok terbayang maggi n mkn maggi 😅 dh tahu prgnt bru kurangkn sebulan 2 kli cm tu je. Sekarang muak dh dgn maggi 😂

Saya bila rasa nak makan mee, saya beli lee fah mee (bungkus hijau) yg ada 4 pieces dlm 1 bungkus tu. Time masak, ambik 1 pcs campur sayur, chicken meatball, tomato & perasa garam dan lada.

Makcik saya pun begitu. Tak selera makan apa pun melainkan mi segera. Kesan dia anak prolong jaundice. Tak elok untuk kandungan. Dah cuba yang lain macam oat atau pasta?

Kalau nak mkn tu air rebusan kena ganti 2x. Perencah tu jgn smpn habis, tggi kandungan garam. Kalau boleh elakkan mkn mee segera.

samala kita sis masa memula dlu..cuma jgn kerap la...mee segera mmg tak baik utk kesihatan..bukan real food kan..

Saya sis.. megi warna hijau tu. Megi pama. Pedas gak tp alhamdulillah anak lahir, badan xde merah2 langsung

Sya pun teragak gak.. Tapi tahan.. Sya ada bca kat google.. Klau nak mkn sgt boleh tapi sekali sebln ,

Sy pun mcm tu jg sis rsa nak mkn mee segera😄sbln skli ja sy mkn...rsa mau lg trus sy tahan ja ni