kahwin kampung

Hai, sy mengandung 3 bulan baru sy bernikah tapi nikah kampung shja berwalikan adik lelaki sy sbb bapa sy berada jauh tggal bersma dgn bini baru dia, persoalan sy adakah jabatan agama akan menerima pernikahan sy sbb jarak tmpt tggal ayah sy cuma berlainan daerah shja ? and mcm mna nak urus sijil nikah tu? ada apa2 ka dokument yg sy perlu ada utk mengesahkan yg sy suda bernikah kampung? kalo takda surat pengesahan or apa2 yg berkaitan masih bole daftar ka tu pernikahan ?

21 Balas

kena cerita kat pejabat agama cari undang undang keluarga. nanti diaorg tolong. kena ckp yg betul tak yah nak selindung. mungkin kena nikah balik. sy pernah tlg org yg ada kes mcm ni.

Malaysia ade prosedur tkde istilah nikah kampung,nt ade msalah di kemudian hari..lg klau ade ank nt,ayah masih hidup tetap kne wali,rujuk pejabat agama derah,jgn buat mudah yer

Sepatutnya sblm kwin isi borang semua. Ikut pjbt agama masing². Nk document apa? Sedangkan nikah cmtu. Ad ke borang diberi. Kalau pgi pjbt agama, kena cerita semua.

Negara ada undang2 janganlah mcm tu. nikah kampung ke nikah terjun ke still kena ikut undang2 klu xda bukti yg dpt mengesahkan still kena pg juga ke JAI

Risau je anak tu jadi anak tidak sah, sebab malaysia skrg semua ada undang2, kenapa tak uruskan cara betul, bukan susah pun if semua lengkap

Tya pejabat agama dik. Hukum nikah kawin ni bukan blh buat main2. Tya org yg dlm bidang dia. Di pejabat agama

kne nikah lgi sekali.. berwali kn ayah.. lain daerah tu dkt sgt.. mmg xsah rsenye

mslah wali 2 ada prsedur dia untuk tkar adik jd wali 2.kna rjuk pej agma dlu..

nikah kampung tu macam mana ya

Nikah kampung tu mcm mana?