keliru tapi nak tahu

hai, sy dah 8w2d hrini alhamdullilah, sbb kekurangan bajet tak scan lagi dekat klinik swasta. last scan masa 5w3d ada nampak kantung. so harini buat keputusan booking appoitment dkt KK bulan 4 nanti. time tu nanti dah 12w6d. persoalannya, tak apa ke tak scan lagi dekat klinik swasta? ada tak mommy semua mcm ni. 🥹

3 Balas

scn swsta tuk psti kn btul² prgnt n kiraan due date..klau dh nmpk kantung lgi bgus..psti kn kantung dh msuk dlm rhim..tkut mngdung luar rhim..sy scn swata..nti 13/3 Bru buka buku..kiraan haid sy ptut 7 mnggu lbih tpi buat scn swsta ckp xnmpk ape..so refer hsptl buat scn tvs scn bwh alhamdulillah dh nmpk kantung n yolk sac..cma kndungan doc ckp Bru 5 mnggu 2 hri..so repeat lgi Dua mnggu 12/3 utk scn lgi..moga Ada rzki..aminn

Takde masalah pun sis. Saya first pregnancy tak buat scan swasta pun. Terus bukak buku pink 9w. Alhamdulillah okay je. Scan swasta tak wajib sebab bukan semua org mampu kan.

takde masalah sis. yg penting masa scan pertama buat dah nampa kantung mmg duduk dalam rahim dan due date pon dah confirm kan?

1y ago

haritu scan dekat swasta awk.