Perlu Scan week ke berapa?

Hai, saya dah buat pregnancy test d rumah dapat dua line, beli test yg murah² saja. Tak tahu berapa week dah . Nanti sya perlu ke klinik swasta yg boleh scan baby ataupun klinik yg test urine saja pun boleh? Sebab tmpat sya klinik swasta yang ada scan baby jauh pla.. Nanti nak daftar buku di kk perlu x scan baby tu? #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Scan baby utk tentukan usia kandungan je. Boleh kira anggaran dr hari pertama utk period yg terakhir, tapi selalunya anggaran tu tk tepat. Boleh pergi scan dlm kiraan LMP (hari pertama period terakhir) dh cukup 8 minggu ke atas.

nanti bila bukak bukupink doc kk akan scan untuk tentukan tarikh EDD.Saya masa 8w bukak bukupink & terus scan

3y ago

x perlu la sya scan di klinik swasta , urine test sja la untuk tahu berapa minggu kehamilan. tq mommynan