Detail scan di Klinik Kesihatan

Salam mommies , nak tnyaa yg dh berpengalaman atau ada lebih pengetahuan , dekat kk nanti dr akan buat ke detail scan mcm yg swasta buat ? Atau dia buat scan biasa je and if nak buat jgk buat dkt swasta ? Saya first time mom #bantujawab

3 Balas

gov takbuat detail kena pergi swasta macam sy dokter dh bagitau awal awal kalau scan gender taknampak kena repeat dkt swasta kalau nak scan heartbeat pun swasta scan dekat (sonobe) murah sis tapi kena buat appoiment dulu kalau pergi terus diorang taklayan🥲

4w ago

Thank you awak share dgn kita , sebab tk penah lgi kan . Tu yg tnya , takot menanti kk rupanya tkde

KK tak buat detail scan. High risk pregnant mom yang ada follow up pakar kat hospital je dapat detail scan kat gov. Detail scan kat gov hospital di buat oleh MFM. Bukan OBGYN/medical doctor.

Selalunya kk tak buat detail scan. Detail scan kena buat dkt swast.