susu

Hai.. Susu apa yang sesuai untuk ibu mengandung ya? Sbb ada yang kata anmum tak bagus, buatkan baby besar

11 Balas

Hi Sis... cuba baca artikel ini utk keterangan lanjut.... https://my.theasianparent.com/susu-ibu-mengandung

saya anmum materna. dua kali sehari mcm arahan pada kotak. tp ada msa klu sy letih sy tak minum susu mlm

Anmum time kita 7 @ 8 bulan je minum sbb time tu bagus untuk tumbesaran baby..

Susu fresh. Yg bukan jenis bancuh susu tepung.

Susu hl low fat warna merah.

Susu kotak dekat pasar raya pun boleh sis. Nurse saya cakap macam HL ke, fresh farm ke. Kalau susu tepung, susu kambing pun bagus jugak. Saya minum Susu Rizqi, rasa aiskrim, flavour coklat. Anmum tak galakkan sebab kandungan gula tinggi. Takut kencing manis. Itu la punca baby besar sebenarnya.

Dutch lady

Atau susu HL

A ah.. Anmum baby besar nnti.. Try frisomum.. Pastu x sembelit plak tu

Stiap kli mngandung memang sy mnum anmum..tp x kerap sgt just sekali shri je.. tp ank2 kcik je xbsar pn..