air ketuban sikit

Hai smua penah ke sape2 ade kes air ketuban sikit...buah pgg bby nmpk kecik je n nmpk mcm xde pundi kencing.....? tolong doakn utk bby kakak sy ok.....xtau nk ckp sedeh cane...sy jugak tgh prgnt harap bby sihat xterganggu dengan perasaan nie....?

18 Balas

Sy pnh dpt kes air ketuban sikit & bby kecik,tu resiko kata doct pakar kt hospitl,sy kne pksa bsalin tanpa ada tanda2 yg real ..doct pecahkn air ketuban😣,doct check jln,bru buka 3cm,tu pun ketuban dipecahkn,trus paksa msuk LR😢,,tunggu punya tunggu mmg sy xde rasa skit nk bslin lg wlupun 3cm,cme sakit yg doct selop,pecahkn ketuban😤😤.last2 jln buka 6cm suruh teran😫😫,,terasa btul sakit nye sbb kne paksa,xrse construction bby nk kluar pn,,pnt meneran nk kluarkn kpala dlm rahim sbb doct ckp push² nty ank awk lemas..sy merancang injection & merancang sendiri,tp ttp jugak lekat zuriat dlm rahim.nurse kk pesan xbleh 100% pcaya dgn fmly planning. Ni sy tunggu hari nk menahan sakit bsalin,sy xready lg ble ingt kejadian 2017 tu. #38week

5y ago

moga sis dimudagkan bersalin sis....kak sy nie 5bln ade ketuban lg nie dah xde langsung...7bln....sian die...peparu ank pon kecik dri jantung....

Hritu ad tgok pasal air ketuban kurang dgn terlebih by dr imelda..dkt tv bleh tmbah pengetahuan..sy just nak share lah..air ketuban ni aslnya dri air kencing janin..oxygen kena ckup..tp y sy baca kalau ibu mnum air bnyak pun ta mnmbh pun air ketuban..maafkn sy kalau sy terslh tp itu y sy fham bila tgok video tuh..mgkin air kosong memberi zat kepda byi agar dpt kencing..air ketuban kurang dsbbkn janin tak kencing and oxygen ta ckup..sis boleh search semula psal air ketuban by dr imelda..mnta maaf tah kalau terslh info..itu y sy fham..

5y ago

Yeke sis..semoga dipermudhkn..sy hnya mmpu berdoa je..sbb first time juga jd ibu..harap baby kakak sis sihat..sis pun jgn stress sgt..jga dri untk baby sis.

Sy..tp ms tu dh 37minggu lebih..kena induced 2x, trus branak..biasa2 je sis..kakak sis dh brp minggu? Mtk dia follow je apa hosp plan ntuk kakak awk..they know the best..n semoga kndungan kita semua dilindungiNya..

Saya pulak air ketuban banyak sgt sampai doktor kena keluarkan nnt. Perut besar mcm dah cukup bulan tapi baru 33 minggu. 😭 Semoga Allah permudahkan semua urusan kita

5y ago

Allahu..sabar ye sis..doa byk2 moga Allah mudahkan 😊

Same dgn sy, air ketuban kurg n bby kecik. dipkse bersalin awal sebuln 36w. Kalau xde pundi kencg mcm mne nk ade air ketubn. Kes sy die xdw bgthu pon knpe air ketubn kurg

5y ago

haah kering terus.....bkn sy sis akk sy....

Kne byk rest & xboleh stress, mnum byk air.. insyaAllah nti air ketuban tu tmbh balik..myb kndungan kakak awk msih awal kot tu blom nmpk clear pundi kencing nye..

Ni sis..semoga sis dn kakak sis dipermudhkn..sy pun risau psal ni sbb ad gdm kan..gdm plak risiko ketubn berlebin..semoga Allah permudhkn urusan kita..

5y ago

ketuban die xde lansung dh....peparu bby kecil dri jantung buah pgg kecil sendi dh mula mengeras....

ya Allah, teringat kt makcik sy.. air ketuban kurg, baby kecut dh kt dlm rahim.. sedih sngt msa thu makcik sy gugur.. semoga baby baik2 je

5y ago

esok kot mskkn ari ubt kot utk mudah scan...klo bby xley svy gak....tula kne redho kluaqkn jgk bby nie😢

Makan buah tembikai ok jugak sis..kalau sis xde gdm la..😊 moga sis & kakak sis kuat💪

5y ago

aamiin tq sis...xtau la sis xde hrpan kot....peparu kecil dri jantung buah pgg kecil sendi dh mula mengeras.....

Minum air masak byk2 sis. Dulu sy ketuban sikit doktor suruh mnum air byk2