Hai nk tnye mommy KLU bby newborn tbe2 ssh nk berak nape ye?sbb susu fm ke?

Sbb bby MMG campur df dgn fm bby baru 21 hari tp dah 3 hr bby MCM ssh nk berak Dy teran Sapai merah muka n last fedup menangis teruk ..sy 1st mum n pantang sdri ..sy xtau nk buat pe.ble misi DTG tgk ckp bby ok je xde sembelit.

4 Balas

meneran tu tak semestinya sebab nak berak. baby mmg mcm tu. sembelit ni kena tengok najis dia, baru tahu dia sembelit ke tak. tapi Kalau baby sembelit, yes mmg sebab susu formula. susu ibu takkan buat baby sembelit sebab susu ibu mudah hadam

biasanya bila susu formula xserasi slh satu tnda bby sembelit..sy cmpur jgk df+ fm..bby xberk smpai 6ari..kena try n error susu fm

ok tq semua...baru rasa lega KLU X rasa ssh at PK PE y xkene dgn BBY..